Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک: توافق آتش‌بس میان اسرائیل و مقاومت در میان استقبال سازمان ملل و آمریکا، استقبال آمریکا و سازمان ملل از توافق آتش بس در غزه، ادامه رزمایش نظامی چین در اطراف تایوان، هشدار گوترش درباره افزایش وقوع جنگ اتمی و افتتاح گذرگاه مرزی جدید بین عربستان و قطر از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توافق آتش‌بس میان اسرائیل و مقاومت

توافق آتش‌بس میان جنبش جهاد اسلامی فلسطین و رژیم صهیونیستی بامداد دوشنبه با میانجی‌گری مصر و برخی دیگر از کشورهای عربی اجرایی شد.

به گزارش شبکه الجزیره قطر، این شبکه ساعاتی پیش نیز اعلام کرد که به بخشی از متن آتش‌بس دست یافته که قرار است ساعت ۲۳:۳۰ دقیقه وقت محلی قدس اجرا شود.

براساس این متن که الجزیره مدعی دست یافتن به آن بود، اعلام شد که مصر درخواست توقف درگیری و اجرای یک آتش‌بس جامع و متقابل در ساعت ۲۳:۳۰ دقیقه را داده است.

این متن فاش کرد که مصر برای آزادی اسیر بسام السعدی در کوتاهترین زمان ممکن تلاش می‌کند.

برپایه این متن، دولت قاهره همچنین تلاش خود را به کار خواهد بست و متعهد خواهد شد که اسیر عواوده را آزاد و برای درمان به بیمارستان منتقل شود.

الجزیره اعلام کرده بود که جزییات این توافق در بیانیه‌ای که مصر در نیمه شب منشر میکند، خواهد آمد.

طبق تازه ترین اخبار، شمار شهدای غزه به ۴۳ نفر افزایش یافت که ۱۵نفر از شهدا کودکان هستند. همچنین تا کنون ۳۱۱ نفر از ساکنان غزه مجروح شده اند.

در پاسخ به این حملات جنایتکارانه، گروه های مقاومت فلسطین با صدها موشک شهرها و شهرک های صهیونیست نشین در سرزمین های اشغالی به ویژه تل آویو و فرودگاه بن گورین را هدف قرار دادند.

این آتش‌بس درحالی اجرا می شود که موشک‌های مقاومت امنیت را بر ساکنان سرزمین‌های اشغالی سلب کرده است.

۵۸ شهرک صهیونیست نشین از داخل نوار غزه هدف حملات موشکی نیروهای مقاومت فلسطین قرار گرفتند.

استقبال آمریکا و سازمان ملل از توافق آتش بس در غزه

توافق آتش بس میان رژیم صهیونیستی و جنبش جهاد اسلامی فلسطین از ساعت ۲۳:۳۰ یکشنبه شب آغاز شد. همزمان جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با استقبال از این توافق خواهان پایبندی به اجرای آن شدند.

تور وینسلند، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه با استقبال از این توافق تاکید کرد که نقش مصر در دستیابی به آتش بس در نوار غزه بین جنبش جهاد اسلامی و اسرائیل که دقایقی پیش لازم الاجرا شد، حیاتی است.

وی در بیانیه ای گفت: "من از آتش بس در غزه و اسرائیل پس از روزها درگیری استقبال می‌کنم. من از جان باختن و جراحات غیرنظامیان از جمله کودکان بسیار متأسفم. من مصر را به خاطر نقش حیاتی اش در برقراری آتش بس ستایش می کنم. وضعیت همچنان بسیار شکننده است و من از همه طرف‌ها می‌خواهم که به آتش بس احترام بگذارند."

از سوی دیگر جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در اظهاراتی از اعلام آتش بس میان اسرائیل و جنبش جهاد اسلامی در غزه استقبال کرد.

وی گفت: طی ساعات گذشته، ما با مقامات اسرائیل، تشکیلات خودگردان فلسطین، مصر، قطر و اردن برای یک راه حل سریع کار کرده ایم. من از رئیس جمهور مصر و امیر قطر بابت کمک به پایان دادن به درگیری‌ها در نوار غزه تشکر می‌کنم و از طرفین می خواهیم آتش بس را به طور کامل اجرا کنند. ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که با توقف جنگ، از جریان سوخت و کمک‌های بشردوستانه به غزه اطمینان حاصل کنند.

بایدن در عین حال بار دیگر به جانبداری از رژیم صهیونیستی و مواضع کشورش در حمایت از جنایات این رژیم اشاره کرده و گفت: حمایت من از "امنیت اسرائیل" ، از جمله "حق اسرائیل برای دفاع از خود "در برابر حملات "طولانی مدت و تزلزل ناپذیر" است. ما به حمایت خود از گنبد آهنین اسرائیل افتخار می‌کنیم.

وی در ادامه گفت که "آمریکا از تحقیقات جامع در مورد کشته‌های غیرنظامی جنگ سه روزه اخیر در غزه حمایت می‌کند."

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هم از اعلام آتش بس در نوار غزه استقبال کرد.

وی در پیامی از طرفین درگیر خواست به آتش‌بس اعلام شده احترام بگذارند.

محمود عباس، رئیس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین هم از تلاش‌های مصر که منجر به توقف تشدید تنش‌ها در نوار غزه و اراضی اشغالی شد، تشکر کرد.

وی گفت: ما برای ادامه مواضع عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در حمایت از مردم فلسطین و آرمان عادلانه آنها ارزش قائل هستیم و تأکید می‌کنیم که این تلاش‌ها به آرام شدن اوضاع و کاهش رنجی که مردم فلسطین در اثر این تجاوز در معرض آن قرار دارند، چه در قدس شرقی و چه غزه و چه در بقیه سرزمین‌های فلسطینی کمک می‌کند.

یائیر لاپید، نخست وزیر اسرائیل نیز از تلاش‌های مصر که منجر به این توافق شد، تشکر کرد.

عادل بن عبدالرحمن العسومی، رئیس پارلمان عربی هم تلاش های مصر به رهبری عبدالفتاح السیسی برای دستیابی به آتش بس میان اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها را ارزشمند دانست.

وی در بیانیه ای با اشاره به اینکه توافق حاصل شده گامی در راه نجات خون مردم فلسطین و پایان دادن به خشونت است، تاکید کرد که دستیابی به صلح و ثبات پایدار در منطقه نیازمند تلاش های هماهنگ بین المللی بیشتر برای از سرگیری صلح است.

ادامه رزمایش نظامی چین در اطراف تایوان

ارتش چین روز دوشنبه اعلام کرد رزمایش در آسمان و آب‌های پیرامون تایوان ادامه دارد.

به نوشته وبگاه خبری «بلومبرگ»، جناح شرقی «ارتش آزادی‌بخش چین» در بیانیه‌ای اعلام کرد در ادامه این رزمایش‌ها، حملات دریایی و انهدام زیردریایی‌های دشمن را تمرین خواهد کرد.

وزارت دفاع تایوان نیز تأیید کرد که روز دوشنبه همچنان کشتی‌ها و هواپیماهای جنگی را اطراف این جزیره ردیابی کرده است.

ارتش چین دبه طور دقیق اعلام نکرده رزمایش روز دوشنبه در ادامه رزمایش چهار روزه قبلی است یا رزمایش جدیدی را آغاز کرده است.

 

«هو شیجین» سردبیر سابق روزنامه چینی «گلوبال تایمز» پیشتر اعلام کرده است رزمایش ارتش چین اطراف تایوان تمدید می‌شود اما درباره تعداد روزهای تمدید آن جزئیاتی ارائه نکرده است.

در این رزمایش‌ها که در واکنش به سفر تحریک‌آمیز «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان اجرا شده است، روز یکشنبه ۶۶ فروند هواپیمای جنگی به سمت این جزیره خودمختار هجوم برده و ۲۲ فروند از آن‌ها از خط پدافند هوایی تایوان گذر کردند.

حوالی پنج بعد از ظهر همین روز، ارتش تایوان ۱۴ کشتی جنگی چینی اطراف تنگه تایوان ردیابی کردند و یک پهپاد ارتش چین نیز اطراف منطقه «کینمن» رصد شده و با شلیک منور از آنجا دور شد.

وزارت دفاع تایوان روز شنبه اعلام کرده است که ارتش چین در رزمایش نظامی خود در حال شبیه‌سازی حمله به این جزیره است.

هشدار گوترش درباره افزایش وقوع جنگ اتمی

دبیرکل سازمان ملل امروز (دوشنبه) با بیان اینکه خطر رویارویی هسته‌ای پس از دهه‌ها بازگشته، از کشورهای دارای سلاح اتمی خواست متعهد به عدم استفاده اولیه از این تسلیحات باشند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در پاسخ به سوالی از سوی خبرنگاران درباره حمله به نیروگاه اتمی زاپوریژیا در اوکراین که بزرگترین نیروگاه برق اتمی در اروپا به شمار می‌رود، گفت: هرگونه حمله به یک نیروگاه اتمی یک "خودکشی" است.

وی پس از حضور در مراسم یادبود قربانیان اتمی هیروشیما در روز شنبه برای بزرگداشت هفتاد و هفتمین سالروز نخستین بمباران اتمی در جهان در نشست خبری در توکیو شرکت کرد.

دبیرکل سازمان ملل همچنین از دولت ژاپن خواست تا تامین مالی پروژه‌هایی را که با زغال سنگ کار می‌کنند به عنوان بخشی از تعهدات این کشور در مقابله با انتشار گازهای گلخانه‌ای چه به صورت خصوصی و چه به صورت عمومی متوقف کند.

افتتاح گذرگاه مرزی جدید بین عربستان و قطر 

منابعی در سازمان گمرک عربستان از افتتاح رسمی گذرگاه جدید بین عربستان و قطر طی امروز (دوشنبه) خبر دادند.

به نوشته روزنامه القدس العربی، منابعی در سازمان گمرک عربستان به خبرگزاری آلمان گفتند که ظرفیت گذرگاه مرزی جدید شش برابر بیشتر از گذرگاه سابق است و این امر موجب افزایش عبور و مرور مسافران و خودروها و افزایش سرعت اقدامات سفر و بهبود سطح فعالیت این گذرگاه می شود.

گذرگاه مرزی سلوی در فاصله ۵.۵ کیلومتری غرب مرز عربستان با قطر و ۱.۳ کیلومتری شهر سلوی قرار دارد و تنها گذرگاه مرزی زمینی بین عربستان و قطر محسوب می شود.

به گزارش میدل ایست نیوز، این گذرگاه که از سال ۲۰۱۷ و در پی اختلافات میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بسته شد، در ژانویه ۲۰۲۱ مجددا بازگشایی شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: محرم شب های محرم عاشورا تاسوعا روز خبرنگار محمود صارمی تحولات خاورمیانه تحولات بین المللی ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین اوکراین تایوان محرم شب های محرم عاشورا تاسوعا روز خبرنگار محمود صارمی آتش بس میان اسرائیل دبیرکل سازمان ملل بین عربستان و قطر توافق آتش بس میان جنبش جهاد اسلامی ادامه رزمایش رزمایش نظامی اطراف تایوان آتش بس در غزه بیانیه ای گذرگاه مرزی نوار غزه آتش بس ارتش چین تلاش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۹۶۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متن پیشنهادی اسرائیل برای توافق با حماس منتشر شد+ جزئیات/ حملات سنگین حزب‌الله و سرایا القدس به مواضع ارتش اسرائیل/شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۵۶۸ نفر افزایش یافت

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و هشتمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

مقام سازمان ملل: حمله به رفح «یک تراژدی غیرقابل وصف» است ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۱۴:۱۷

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه نسبت به هرگونه حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر «رفح» واقع در جنوب نوار غزه هشدار داد.

 مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه اعلام کرد حقیقت این است که انجام عملیات زمینی در رفح به سادگی یک تراژدی غیرقابل وصف خواهد بود.

براساس گزارش روسیا الیوم، گریفیث در ادامه افزود هیچ طرح بشردوستانه‌ای نمی‌تواند جوابگوی این واقعیت باشد.

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه و هماهنگ‌کننده کمک‌های اضطراری، روز سه‌شنبه گفت که علی‌رغم درخواست‌های جهانی از اسرائیل برای حمله نکردن به رفح  «عملیات زمینی در افق نزدیک در حال انجام است.

وی در بیانیه‌ای افزود: اقدامات اسرائیل برای بهبود کمک‌رسانی به غزه «نمی‌تواند برای آماده‌سازی یا توجیه حمله نظامی جامع به رفح استفاده شود»."

تاکید کشورهای عربی و اروپایی بر پایان جنگ غزه ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۱۴:۱۷

وزرای کشورهای عربی و اروپایی در نشست اخیر خود در ریاض بر لزوم توقف جنگ در نوار غزه و در پیش گرفتن اقدامات لازم برای اجرای راه حل 2 دولتی تاکید کردند.

وزارت خارجه عربستان در بیانیه‌ای ضمن پرداختن به جزئیات نشست ویژه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض درباره اجرای راه حل ۲ دولتی شامل به رسمیت شناختن کشور فلسطین، اعلام کرد که وزرای خارجه کشورهای عربی و اروپایی درباره لزوم توقف جنگ در نوار غزه و گرفتن اقدامات لازم برای اجرای راه حل ۲ دولتی توافق کردند.

ریاض، پایتخت عربستان روز دوشنبه میزبان نشستی با حضور وزرای خارجه کشورهای عربی و نمایندگان تعدادی از کشورهای اروپایی و نیز کمیته وزارتی مکلف از سوی سران کشورهای عربی اسلامی برای بررسی تحولات موجود در نوار غزه بود.

شرکت کنندگان در این نشست ضمن اعلام حمایت خود از تلاش‌ها برای رسیدن به یک آتش‌بس فوری در غزه، آزادسازی اسرا و گروگان‌ها، توقف جنگ و تمام اقدامات غیرقانونی یک جانبه در اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی، حل بحران انسانی موجود در این منطقه را خواستار شده و بر اهمیت انتقال به یک روند سیاسی شامل راه‌حلی برای اختلافات 2 طرف فلسطینی و اسرائیلی تاکید کردند.

در این نشست موضوع به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی کشورهایی که تاکنون این کار را انجام نداده‌اند و زمان و چگونگی این اقدام مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین شرکت کنندگان درباره آینده کشور فلسطین تاکید کردند لازم است حمایت‌ها از تلاش‌ها برای تشکیل کشور فلسطین افزایش یافته و از دولت جدید فلسطین حمایت شود و وجود دولتی یکپارچه در کرانه باختری از جمله قدس شرقی و غزه اهمیت دارد.

در همین رابطه شرکت‌کنندگان در این نشست بر اهمیت در پیش گرفتن رویکردی فراگیر، قابل اعتماد و بی‌بازگشت برای راه‌حل ۲دولتی طبق قوانین بین‌المللی و استانداردهای توافق شده از جمله قطعنامه‌های شورای امنیت در این رابطه و طرح صلح عربی تاکید کردند.

آنها ظهار کردند: این روند می‌تواند در منطقه صلح عادلانه‌ای که حقوق ملت فلسطین را تامین کند، برقرار کند.

در این نشست مشترک به ریاست «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان، علاوه بر همتای نروژی او، نمایندگان کشورهای بحرین، پرتغال، فرانسه، الجزایر، اردن، آلمان، امارات، اسپانیا، ایرلند، ایتالیا، بلژیک، ترکیه، اسلوونی، فلسطین، قطر، مصر و انگلیس و همچنین نمایندگانی از اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب حضور داشتند.

شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۵۶۸ نفر افزایش یافت ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۱۴:۱۶

وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته، دشمن صهیونیستی پنج مورد جنایت علیه ساکنان این منطقه انجام داد که بر اثر آن ۳۳ نفر شهید و ۵۷ نفر نیز مجروح شدند.

وزارت بهداشت فلسطین همچنین افزود: در نتیجه حملات مستمر ارتش رژیم صهیونیستی علیه ساکنان نوار غزه، از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی ( ۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون ۳۴ هزار و ۵۶۸ فلسطینی شهید و ۷۷ هزار و ۷۶۵ نفر نیز مجروح شدند.

صهیونیست‌ها خواهان استعفای نتانیاهو و آتش‌بس در نوار غزه هستند ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۱۴:۱۵

 نتایج نظرسنجی‌های جدید نشان داد که اکثریت توده صهیونیست‌ها خواهان استعفای «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی و برقراری آتش‌بس در نوار غزه هستند.

 شبکه تلویزیونی «کان» رژیم صهیونیستی با انتشار نتایج یک نظرسنجی جدید اعلام کرد که ۴۷ درصد صهیونیست ها از دستیابی به توافقی که شامل آزادی همه اسرا در ازای توقف کامل جنگ و آزادی هزاران فلسطینی باشد، حمایت می‌کنند.

به گزارش این منبع، ۵۴ درصد صهیونیست ها از توافقی که قرار است براساس آن، در قبال آزادی ۳۰ اسیر صهیونیست، صدها فلسطینی آزاد و آتش بس ۴۰ روزه برقرار شود، حمایت می کنند.

نظرسنجی منتشر شده توسط شبکه تلویزیونی کان همچنین نشان داد که ۵۳ درصد صهیونیست ها، تلاش نتانیاهو برای آزادی اسرای صهیونیست را ناکافی ارزیابی می کنند.

نظرسنجی دیگری که توسط کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی منتشر شد، نیز نشان می دهد که ۵۸ درصد صهیونیست ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند.

براساس این نظرسنجی، ۴۸ درصد صهیونیست ها خواهای استعفای یوآف گالانت (وزیر جنگ)، ۵۰ درصد خواهان استعفای هرتزی هالیوی (رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی) و ۵۶ درصد نیز خواهان استعفای رونن بار رئیس سازمان جاسوسی داخلی رژیم صهیونیستی (شین‌بت) هستند.

متن پیشنهادی اسرائیل برای توافق با حماس منتشر شد+ جزئیات

روزنامه الاخبار لبنان امروز-چهارشنبه- متن پیشنهاد رژیم صهیونیستی به جنبش حماس برای تبادل اسرا و آتش‌بس را منتشر کرد.

 طبق گزارش الاخبار لبنان این پیشنهاد شامل اصول اساسی برای توافق بین طرف اسرائیلی و فلسطینی و بازگشت آرامش پایدار است. این توافق چارچوبی با هدف آزادی تمام اسرای صهیونیست در نوار غزه چه غیرنظامیان و چه سربازانی که مرده یا زنده هستند و برقراری آرامش پایدار در نوار غزه است.

این توافق شامل سه مرحله به شرح زیر است:

مرحله اول (۴۰ روز با امکان تمدید آتش‌بس):

■ توقف موقت عملیات نظامی متقابل بین ۲ طرف و عقب نشینی نیروهای اسرائیلی به سمت شرق و دور از مناطق پرجمعیت به منطقه‌ای نزدیک به مرزها در همه مناطق نوار غزه (به جز دره غزه).

■ توقف پروازهای نظامی و شناسایی در نوار غزه به مدت هشت ساعت در روز و به مدت ۱۰ ساعت در روزهای آزادی بازداشت شدگان و اسرا.

■ بازگشت غیرنظامیان آواره به مناطق سکونت خود:

■ در روز هفتم (پس از آزادی همه زنان)، نیروهای اسرائیلی از خیابان الرشید به سمت شرق در امتداد خیابان صلاح الدین عقب نشینی می‌کنند، به نحوی که این کار شرایط را برای ورود کمک‌های بشردوستانه و آغاز بازگشت غیرنظامیان آواره غیرمسلح به مناطق زندگی‌شان و حرکت آزادانه غیرنظامیان در تمام مناطق نوار غزه تسهیل می‌کند.

■ در روز بیست و دوم (پس از آزادی دو سوم بازداشت شدگان)، نیروهای اسرائیلی از مرکز نوار غزه (به ویژه محور نتزاریم و محور میدان کویت) در شرق جاده صلاح الدین به منطقه‌ای نزدیک به مرز عقب نشینی می‌کنند و این مساله به غیرنظامیان آواره اجازه بازگشت به محل زندگی خود در شمال نوار غزه را می‌دهد.

■ تسهیل ورود مقادیر فشرده و مناسب کمک‌های بشردوستانه، مواد امدادی و سوخت (۵۰۰ کامیون، از جمله ۵۰ کامیون سوخت، از جمله ۲۵۰ کامیون برای شمال غزه) که شامل سوخت مورد نیاز برای راه‌اندازی نیروگاه برق و تجارت و تجهیزات مورد نیاز برای آواربرداری و بازسازی و راه اندازی بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی و نانوایی‌ها در هر منطقه‌ای از نوار غزه است و این امر در تمام مراحل توافق ادامه خواهد داشت.

مبادله زندانیان و اسرا بین ۲ طرف:

-حماس حداقل ۳۳ زندانی مرد و زن را آزاد می‌کند، تمامی بازماندگان اسرائیلی از جمله زنان (غیر نظامی و سرباز)، کودکان (زیر ۱۹ سال)، سالمندان (بالای ۵۰ سال) و بیماران و مجروحان.

-حماس تمامی زندانیان زنده اسرائیلی، از جمله زنان و کودکان غیرنظامی (زیر ۱۹ سال) را آزاد می‌کند. در مقابل، رژیم صهیونیستی به ازای هر زندانی اسرائیلی که آزاد می‌شود، ۲۰ کودک و زن را بر اساس لیست‌های ارائه شده توسط حماس بر اساس قدیمی‌ترین بازداشت‌شدگان آزاد می‌کند.

-حماس تمام اسرای زنده اسرائیلی اعم از افراد مسن (بالای ۵۰ سال)، بیماران و مجروحان را آزاد می‌کند. در مقابل، رژیم صهیونیستی ۲۰ زندانی مسن (بالای ۵۰ سال، بیماران و مجروحان) را آزاد می‌کند (بر این اساس که باقیمانده مدت محکومیت آنها از ۱۰ سال بیشتر نباشد).

-حماس تمام سربازان زن اسرائیلی را آزاد می‌کند. رژیم صهیونیستی ۴۰ زندانی را از زندان‌های خود به ازای هر سرباز زن اسرائیلی آزاد می‌کند.(۲۰ محکوم ابد و ۲۰ نفر که باقیمانده مدت محکومیت آنها از ۱۰ سال بیشتر نباشد.) همچنین این مساله همراه با حق رژیم صهیونیستی برای امتناع از آزادی برخی اسرا است.

- هر کدام از زندانیان محکوم به حبس ابد که قرار است آزاد شوند می‌توانند در غزه یا خارج از آن آزاد شوند.

برنامه تبادل زندانیان و اسرا بین ۲ طرف در مرحله اول:

حماس سه زندانی اسرائیلی را در روز اول توافق آزاد می‌کند و پس از آن حماس هر سه روز یک بار سه زندانی دیگر را آزاد می‌کند که از همه زنان (غیر نظامی و سرباز) شروع می‌شود. رژیم صهیونیستی تا روز سی و سوم، همان تعداد اسیران فلسطینی را که بر اساس فهرستی که مورد توافق قرار خواهد گرفت، آزاد می‌کند.

تا روز هفتم (حداکثر)، حماس فهرستی از تمامی بازداشت شدگان باقیمانده (علاوه بر ۳۳ نفر ذکر شده) از دسته‌های فوق الذکر را ارائه می‌کند، مشروط بر اینکه در سی و چهارمین روز، یعنی زمان توافق برای توقف عملیات نظامی، آزاد شوند. بسته به تعداد اسیران صهیونیست باقیمانده، توقف عملیات نظامی برای چند روز تمدید خواهد شد (یک روز اضافی در ازای هر اسیر اضافی که آزاد می‌شود.) در عوض، طرف اسرائیلی تعداد توافق شده اسیران فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی را آزاد خواهد کرد.

عملیات تبادل به میزان تعهد مرتبط است، از جمله توقف عملیات تهاجمی، استقرار مجدد نیروها، بازگشت افراد آواره و ورود کمک‌های بشردوستانه، دستگیر نشدن اسرای آزاد شده فلسطینی بر اساس همان اتهاماتی که قبلا به خاطر آنها دستگیر شده بودند.

در مرحله اول (پس از آزادی نیمی از بازداشت شدگان) گفت‌وگوهای غیرمستقیم بین ۲ طرف در خصوص توافق بر سر مقدمات لازم برای بازگشت آرامش پایدار آغاز خواهد شد.

سازمان ملل متحد، آژانس‌های مربوطه آن و سایر سازمان‌های بین‌المللی کار خود را در ارائه خدمات بشردوستانه در تمام مناطق نوار غزه انجام می‌دهند و این امر در تمام مراحل توافق ادامه دارد.

آغاز بازسازی زیرساخت‌ها (برق، آب، فاضلاب، ارتباطات و جاده‌ها) در تمام مناطق نوار غزه و ورود تجهیزات لازم برای دفاع مدنی و آواربرداری و این امر در تمام مراحل توافقنامه ادامه خواهد داشت.

تسهیل تدارکات و ملزومات لازم برای ایجاد اردوگاه‌ها به منظور اسکان آوارگانی که در طول جنگ خانه‌های خود را از دست داده‌اند.

از روز چهاردهم، تعداد توافق شده‌ای از نیروهای نظامی مجروح اجازه عبور از گذرگاه رفح برای دریافت خدمات درمانی را خواهند داشت.

مرحله دوم (۴۲ روز):

تکمیل توافقنامه در مورد مقدمات لازم برای بازگشت آرامش پایدار و اعلام لازم‌ الاجرا شدن آن قبل از آغاز تبادل اسرا بین دو طرف - تمامی مردان اسرائیلی باقی‌مانده (غیر نظامی و سرباز) - در ازای تعداد توافق شده زندانیان فلسطینی در زندان‌های اسرائیل و خروج نیروهای اسرائیلی از نوار غزه.

آغاز تمهیدات لازم برای بازسازی همه جانبه منازل، تاسیسات غیرنظامی و زیرساخت‌های غیرنظامی که در اثر جنگ ویران شده‌اند.

مرحله سوم (۴۲ روز):

تبادل کلیه اجساد ۲ طرف پس از شناسایی.

اجرای طرح بازسازی پنج ساله نوار غزه شامل خانه‌ها، تأسیسات غیرنظامی و زیرساخت‌ها.

طرف فلسطینی از بازسازی زیرساخت‌ها و تأسیسات نظامی خودداری می‌کند و هیچ گونه تجهیزات، مواد خام یا سایر اجزای مورد استفاده برای مقاصد نظامی را وارد غزه نمی‌کند.

آمریکا: برنامه ای از اسرائیل برای رفع نگرانی ها درباره رفح ندیده ایم

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که واشگتنه هنوز برنامه ای برای حفظ امنیت غیرنظامیان در طول تهاجم به رفح ندیده است.

 معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت که اسرائیل برنامه معتبری ارائه نکرده است که نگرانی های آمریکا را برطرف کند.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا مدت‌هاست که به رغم ارسال تجهیزات نظامی و امنیتی به اسرائیل در جنگ با غزه، مدعی است از تهاجم به رفح، جایی که تقریباً 1.5 میلیون آواره فلسطینی در حال حاضر در آن پناه گرفته‌اند، بدون برنامه‌ای معتبر برای حفاظت از غیرنظامیان حمایت نمی‌کند.

پیش ازاین، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز سه شنبه به وقت محلی با اشاره به آوارگان فلسطینی که در رفح پناه گرفته اند، به خبرنگاران گفت: "ما نمی خواهیم شاهد یک عملیات زمینی بزرگ در رفح باشیم. قطعاً، ما نمی خواهیم شاهد عملیاتی باشیم که امنیت این ۱.۵ میلیون نفر را که به رفح پناه برده اند، نادیده بگیرد."

کربی افزود که دولت آمریکا "مطمئنا" طرحی از سوی اسرائیل ندیده است که " امنیت یک و نیم میلیون نفری که در این منطقه پناه گرفته اند را تامین کند و این امر هر گونه عملیات زمینی بزرگ را پیچیده می کند."

حملات سنگین حزب‌الله و سرایا القدس به مواضع ارتش اسرائیل

حزب الله لبنان و گردان‌های سرایاالقدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین امروز چهارشنبه بار دیگر مواضع ارتش رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادند.

حزب الله لبنان امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تجمع نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در محوطه پادگان «برانیت» در شمال فلسطین اشغالی را هدف حملات موشکی و راکت قرار داده است.

سرایاالقدس نیز به نوبه خود اعلام کرد که نظامیان و تجهیزات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را در منطقه شیخ عجلین در جنوب غرب شهر غزه هدف حملات خمپاره‌ای قرار داده است.

 

 

دیگر خبرها

  • جزئیات توافق پیشنهادی سه مرحله‌ای میان تل‌آویو و مقاومت فلسطین
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • آماده باش تایوان برای رزمایش احتمالی چین
  • متن پیشنهادی اسرائیل برای توافق با حماس منتشر شد+ جزئیات/ حملات سنگین حزب‌الله و سرایا القدس به مواضع ارتش اسرائیل/شمار شهدای نوار غزه به ۳۴ هزار و ۵۶۸ نفر افزایش یافت
  • گوترش حماس و اسرائیل را به آتش‌بس فراخواند
  • کاخ سفید: از تلاش چین برای برقراری امنیت در منطقه استقبال می‌کنیم
  • حادثه دریایی جدید در اطراف یمن
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • انگلیس : یک حادثه دریایی جدید در سواحل یمن رخ داده
  • انگلیس: یک حادثه دریایی جدید در سواحل یمن رخ داده است