Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

کیوسک بین الملل تابناک: ثبت بالاترین قیمت نفت در چهارده سال گذشته، بازداشت مقامات بلندپایه وزارت دفاع جمهوی آذربایجان، رهگیری زیردریایی هند توسط پاکستان، رزمایش نظامی آمریکا و اسرائیل در دریای سرخ و صدور قطعنامه شورای حکام آژانس علیه روسیه از مهم ترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ثبت بالاترین قیمت نفت در چهارده سال گذشته

در پی تداوم بحران اوکراین و امتناع خریداران از نفت خام روسیه، بهای نفت با رسیدن به حدود ۱۱۸ دلار در هر بشکه به بالاترین حد خود از سال ۲۰۰۸ تاکنون افزایش یافت.

به گزارش روز پنجشنبه خبرگزاری بلومبرگ، با امتناع خریداران از نفت خام روسیه در پی تهاجم این کشور به اوکراین، بهای نفت به بالاترین سطح از سال ۲۰۰۸ رسید. این در حالی است که اوپک پلاس (کارتل نفتی متشکل از مجموع کشورهای عضو اوپک و غیر عضو  از جمله روسیه) تلاش دارد جنگی را که توسط یکی از اعضای اصلی آن به راه افتاده، نادیده بگیرد.  
جنگ در اوکراین نگرانی‌ها از عرضه نفت را در بازارهای انرژی و همچنین غلات را افزایش داده  است و مصرف‌کنندگانی از جمله چین را بر آن داشته است تا به دنبال مواد خام در جهان بگردند. از سوی دیگر در پی اعمال تحریم های اقتصادی از سوی آمریکا و اروپا علیه روسیه، خریداران از نفت خام روسیه امتناع می کنند و همین امر سبب بالا رفتن بهای نفت خام شده است.
در حال حاضر بهای هر بشکه نفت "وست تگزاس اینترمدیت" برای تحویل در ماه آوریل (فروردین) با ۳.۹ درصد افزایش به ۱۱۸ دلار در هر بشکه رسیده است.
نفت برنت هم برای تسویه در ماه مه (اردیبهشت) با ۳.۸ درصد افزایش به ۱۱۷.۲۴ دلار در هر بشکه رسید.
آژانس بین‌المللی انرژی هشدار داده است که امنیت جهانی انرژی در معرض تهدید قرار دارد و آزادسازی اضطراری ذخایر نفت خام توسط آمریکا و دیگر کشورها کمک چندانی به فرونشاندن بیم و هراس موجود در بازار نکرده است.
آمریکا و متحدانش تاکنون از تحریم صادرات نفت خام روسیه به دلیل نگرانی در مورد تاثیر آن بر افزایش بهای انرژی بر مصرف کنندگان خودداری کرده اند، هرچند به دلیل تحریم های مالی و بانکی سطح تجارت با روسیه رو به کاهش است.
دولت بایدن روز چهارشنبه اعلام کرد که با محدود کردن صادرات فناوری مربوط به بخش انرژی به دنبال تنزل جایگاه روسیه به عنوان تولید کننده پیشرو نفت و گاز طبیعی است. همزمان شرکت های بزرگ نفتی جهان از جمله "بریتیش پترولیوم"، "شل" و "اکسون موبیل" هم متعهد به خروج از روسیه شده اند.
از سوی دیگر، اداره اطلاعات انرژی آمریکا گزارش داده است که ذخایر نفت خام این کشور در هفته گذشته ۲.۶ میلیون بشکه کاهش یافته ضمن آنکه موجودی انبارها در قطب ذخیره سازی "کوشینگ اوکلاهاما" برای هشتمین هفته رو به کاهش است.

بازداشت مقامات بلندپایه وزارت دفاع جمهوی آذربایجان

تنی چند از مقامات بلندپایه وزارت دفاع جمهوری آذربایجان به تازگی به اتهام  اختلاس و فساد اقتصادی بازداشت و روانه زندان شدند .

  به گزارش منابع خبری باکو ، ژنرال " نظامی محمداف " رییس اداره مالی وزارت دفاع جمهوری آذربایجان بر اساس حکم دادگاه نظامی باکو بازداشت و روانه زندان شد .
  وی بر اساس پرونده جنایی تحت بررسی سرویس امنیت دولتی آذربایجان به مسوولیت  کیفری جلب و بازداشت شده و به اختلاس 80 میلیون و 618ذ هزار منات ( نزدیک به 50 میلیون دلار ) متهم شده است .
  نیروهای انتظامی جمهوری آذربایجان در یک ماه اخیر همچنین چند  تن دیگر از مقامات فعلی و سابق اداره مالی وزارت دفاع و نیز رییس اداره تدارکات این وزارتخانه را به اتهام اختلاس بازداشت کردند .

رهگیری زیردریایی هند توسط پاکستان

ارتش پاکستان مدعی رهگیری جدیدترین زیردریایی هند در قلمروی دریایی خود شد و گفت که آن را مجبور به ترک آب‌های پاکستان کرده است.

به گزارش منابع رسمی پاکستان، ارتش این کشور روز پنجشنبه اعلام کرد نیروی دریایی پاکستان با رهگیری یک فروند زیردریایی هند در قلمروی دریایی خود، آن را مجبور به ترک آب‌های پاکستان کرد.
نیروی دریایی‌ پاکستان یک زیردریایی هندی که درحال شناسایی و جمع آوری اطلاعات در محدوده آب های پاکستان بود را رهگیری کرده و ضمن هشدار، آن را مجبور به ترک منطقه کرده است.
روابط عمومی ارتش پاکستان نیز امروز با صدور بیانیه‌ای مدعی شد: این‌ چهارمین باری است که طی پنج سال اخیر زیردریایی‌های هندی در قلمروی دریایی پاکستان شناسایی و از هرگونه اقدام تحریک آمیز و غیرقانونی آن جلوگیری می‌شود.
نیروی دریایی پاکستان اواخر مهرماه امسال نیز مدعی رهگیری زیردریایی هندی مجهز به فن آوری روز جهان و عقب راندن آن از محدوده آبی خود شده بود.
اسلام‌آباد و دهلی‌نو به عنوان رقبای سنتی در شبه قاره همواره یکدیگر را به ماجراجویی در مرزهای زمینی، دریایی و هوایی متهم می‌کنند. این دو کشور از اواسط فوریه امسال به پیروی از آتش بس پایدار در مرزهای مشترک (خط کنترل مرزی در کشمیر) توافق کرده و گفته می‌شود این آتش بس همچنان پایدار مانده است.

رزمایش نظامی آمریکا و اسرائیل در دریای سرخ

رسانه‌های رژیم صهیونیستی از رزمایش مشترک ارتش این رژیم با آمریکا به منظور مقابله با پهپادهای یمن خبر دادند.
بنا بر گزارش رسانه‌های رژیم صهیونیستی، هدف از اجرای این رزمایش نظامی، بهبود توان ارتش آمریکا و رژیم صهیونیستی برای سرنگون کردن پهپادهای یمن است و گفته می‌شود علت این امر نیز ترس تل‌آویو از هدف قرار گرفتن توسط پهپادهای یمنی است.
رژیم صهیونیستی اخیرا پس از حمله پهپادی یمن به ابوظبی در ژانویه گذشته، از اینکه هدف حملات پهپادی مشابه قرار گیرد، ابراز نگرانی کرده بود. رژیم صهیونیستی همچنین به امارات برای کمک به اجرای تحقیقات درباره حملات پهپادی پیشنهاد داده بود. برخی منابع امنیتی در تل‌آویو گزارش دادند که این پیشنهاد رژیم صهیونیستی به امارات با هدف خنثی سازی حملات مشابه احتمالی به اسراییل در آینده صورت گرفت.
به نوشته روزنامه «القدس العربی»، در صورت وقوع چنین حملاتی، پهپادهایی که از یمن به سمت فلسطین اشغال پرواز خواهند کرد با هدف اجتناب از پرواز در آسمان عربستان سعودی، از دریای سرخ عبور خواهند کرد.
در همین رابطه شرکت رادیویی و تلویزیونی اسرائیل (KAN) گزارش داد که یک هواپیمای نظامی آمریکا برای مشارکت در مأموریت‌های دریایی اسرائیلی، وارد فلسطین اشغالی شد و ارتش رژیم صهیونیستی همکاری بی‌نظیری را با آمریکا به منظور خنثی‌سازی تهدیدات دریایی آغاز کرده است.
 در همین ارتباط، چند روز پیش یک فروند هواپیمای آمریکایی با قابلیت شناسایی شناورها، در فرودگاه نظامی «اوودا» فرود آمد.
این همکاری آمریکا و رژیم صهیونیستی پس از آن صورت می‌گیرد که این رژیم به فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه پیوسته است و از جمله مأموریت‌های اصلی آن گشت‌زنی در دریای سرخ و شناسایی تهدیدات دریایی و تلاش برای مقابله با حملات علیه اسراییل از یمن است.

صدور قطعنامه شورای حکام آژانس علیه روسیه

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز پنجشنبه به قطعنامه‌ای رأی داد که در آن از روسیه خواسته شده است فوراً اقداماتش علیه مراکز هسته‌ای اوکراین را متوقف کند.
در این قطعنامه از اقدام نظامی روسیه به اوکراین ابراز تأسف شده و تاکید می‌شود که این مسئله تهدید جدی و مستقیم علیه امنیت مراکز هسته‌ای اوکراین محسوب می‌شود.
این قطعنامه با رأی موافق ۳۵ عضو شورای حکام تصویب شد. سنگال، ویتنام، پاکستان، آفریقای جنوبی و هند به این قطعنامه رأی ممتنع دادند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اوکراین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین زهره فکور صبور ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه تحولات اوکراین چین خاورمیانه مذاکرات وین اوکراین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین زهره فکور صبور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۵۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو به پایان نزدیک می‌شود

 چندی پیش بود که دادگاهی در آفریقای جنوبی، اعلام جرم علیه مقامات صهیونیستی را اعلام و به دلیل کشتن زنان و کودکان غزه، رژیم صهیونیستی را جنایتکار جنگی معرفی کرد، اگرچه نتانیاهو مورد تعقیب قرار نگرفت؛ اما رأی دادگاه آفریقای جنوبی، تابویی را شکست که کمتر کشور آفریقایی آن را به این دقت دنبال می‌کرد؛ اما اکنون دادگاه لاهه در هفتمین ماه جنگ غزه، دیگر تاب سکوت در برابر جنایت‌های جنگی مقامات صهیونیستی را از دست داده و خواستار بازداشت و محاکمه نتانیاهو شده است، موضوعی که واکنش آمریکا به‌عنوان حامی رژیم صهیونیستی را به همراه داشته است. تا آنجا که اعضای کنگره آمریکا هشدار دادند که صدور حکم بازداشت در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه مقامات اسرائیلی با واکنش آمریکا مواجه خواهد شد. اعضای کنگره تأکید کردند که در صورت صدور حکم بازداشت علیه مقامات اسرائیلی، در این زمینه روی قوانینی در حال کار هستند.

گفتنی است که نتانیاهو با تشکیل کارگروهی ویژه متشکل از وکلا و مقامات ارشد حقوقی این رژیم همچون یاریو لوین، وزیر دادگستری در تلاش است مانع از هر گونه صدور حکم تعقیب بین‌المللی مقامات سیاسی و فرماندهان و نظامیان اسرائیلی از سوی دادگاه بین‌المللی لاهه شود. البته رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم از سوی دیوان بین‌المللی کیفری مخفیانه صادر شود.

بازداشت مخفیانه نتانیاهو خارج از رژیم اسرائیل
رسانه‌های صهیونیستی در روز‌های اخیر به کرات از جلسات مقامات ارشد حقوقی و سیاسی رژیم صهیونیستی با نتانیاهو به دلیل احتمال صدور قرار تعقیب دادگاه لاهه علیه مقامات ارشد نظامی و سیاسی اسرائیلی به اتهام ارتکاب نسل‌کشی و جنایت‌های جنگی در نوار غزه پرده برداشته‌اند. روزنامه عبری‌زبان یدیعوت آحارنوت به نقل از یک مقام صهیونیستی گزارش داد که احتمال دارد حکم بازداشت مقامات این رژیم توسط دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه مخفیانه صادر شود و آنها تن‌ها پس از سفر به خارج از اراضی اشغالی از آن مطلع شوند. بر اساس گزارش رسانه‌های صهیونیستی، دولت آمریکا در تلاش است از صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی توسط دیوان لاهه جلوگیری کند. از سوی دیگر، پایگاه خبری عبری‌زبان والا نیز از تماس‌های بی‌وقفه نتانیاهو با جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا برای جلوگیری از صدور حکم بازداشتش خبر داد.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی به‌تازگی گزارش دادند که نتانیاهو نگران صدور حکم بازداشت خود از سوی دیوان بین‌المللی کیفری است و از این رو دست به دامان آمریکا شده است. با وجود آنکه رژیم اسرائیل، اتهام نسل‌کشی در غزه را رد می‌کند؛ اما دیوان بین‌المللی دادگستری با بررسی شکایت دولت آفریقای جنوبی مبنی بر نسل‌کشی این رژیم در غزه موافقت کرده که این موضوع یکی از بی‌سابقه‌ترین انزوا‌های صهیونیست‌ها در مجامع بین‌المللی تاکنون بوده است.

کدام مقام اسرائیلی بازداشت می‌شود
از دیگر سو، یک رسانه عبری‌زبان اعلام کرد: «اسرائیل خود را برای صدور حکم دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه و صدور حکم بازداشت علیه مسئولین این رژیم آماده می‌کند. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، پیش‌بینی می‌شود حکم دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه با صدور دستور بازداشت شماری از مسئولین عالی‌رتبه اسرائیل در رابطه با جنایت‌های جنگی در نوار غزه و دست داشتن در نسل‌کشی در این منطقه، صادر شود.» این رسانه عبری‌زبان در گزارش خود اعلام کرد: «در صدر این مسئولین که حکم بازداشتش صادر خواهد شد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر خواهد بود، درحالی‌که یوآف گالانت، وزیر جنگ و هرتسی هالوی، رئیس ستاد ارتش هم در این لیست قرار دارند.» این رسانه همچنین فاش کرد: «نهاد‌های امنیتی اسرائیل این روز‌ها با پیش راندن مسأله موافقت با توافقنامه مبادله اسرا به دنبال ترجیح آن بر حمله نظامی به شهر رفح در جنوب نوار غزه هستند. با این حال هم کابینه و هم ارتش اسرائیل خود را برای صدور قرار تعقیب دادگاه عیه نخست‌وزیر نتانیاهو و وزیر جنگ و رئیس ستاد ارتش آماده می‌کند.»

واکنش رسانه‌های عبری به تهدید لاهه توسط نتانیاهو
چند روز قبل بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم‌زمان با افزایش گمانه‌زنی‌ها در مورد تحت تعقیب قرار گرفتن مقامات سیاسی و نظامی ارشد رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه)، این نهاد بین‌المللی را نیز تهدید کرد. موضوعی که خشم رسانه‌های خود رژیم اسرائیل را به همراه داشت تا آنجا که روزنامه عبری‌زبان معاریو به نقل از منابع گزارش داد که نتانیاهو در روز‌های اخیر تلاش زیادی برای جلوگیری از چنین تحولی انجام داده است. به‌ویژه گفته می‌شود که او مکالمات تلفنی متعددی در تلاش برای دستیابی به هرگونه نتیجه مثبت در مورد این موضوع، از جمله فشار غیرمستقیم بر جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا داشته است. بر اساس آنچه این روزنامه گزارش داد؛ احتمالا صدور حکم بازداشت از سوی دادگاه بین‌المللی کیفری علیه نتانیاهو فقط مسأله زمان باشد و هر لحظه ممکن است رخ دهد.

حمایت سیاسی و تسلیحاتی آمریکا از جنایت‌های رژیم اسرائیل
با گذشت هفت ماه از جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه و کشته و مجروح شدن صد‌ها هزار نفر، بار‌ها کشور‌های مختلف جهان خواستار آتش‌بس موقت در غزه شدند، کمااینکه برخی کشور‌های منطقه همچون قطر و یا دیگر کشور‌های آفریقایی طرح‌هایی مبنی بر اعلام آتش‌بس موقت و حتی محاکمه نتانیاهو به نشست شورای امنیت سازمان ملل ارائه کردند؛ اما با حمایت و وتوی آمریکا روبه‌رو شد. آمریکا حتی اعلام فلسطین به‌عنوان عضو رسمی و دائمی در سازمان ملل را هم زیر سوال و این موضوع را به کما برد. 

دهه‌ها است که آمریکا با حمایت مادی و تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی، به بی‌ثباتی و ناآرامی در غرب آسیا اقدام می‌کند، آنها با حمایت از مقامات صهیونیستی، موجی از نفرت نزد افکار عمومی جهانی را رقم زدند تا آنجا که بیشتر کشور‌های غربی شاهد برگزاری اعتراضات گسترده علیه رژیم صهیونیستی بودند، پس از حمله رژیم اسرائیل به دفتر کنسولگری کشورمان در دمشق بود که تهران، عملیات «وعده صادق» را به‌منظور تنبیه رژیم اسرائیل متجاوز آغاز کرد. عملیاتی پیروزمندانه که این سوال را در اذهان عمومی جهان آشکار کرد که رژیم اسرائیل متجاوز و جنایتکار جنگی است؛ چراکه خود را دموکراتیک می‌داند؛ اما حقوق بشر و حقوق انسانی را در کشور‌های دیگر زیر سوال می‌برد. از سویی دیگر گنبد آهنین آن دیگر مقاوم نیست و با شلیک چند موشک و پهپاد از سوی ایران، شکست خورد.

مرگ سیاسی نتانیاهو
نتانیاهو که می‌داند توقف جنگ غزه، یعنی پایان عمر سیاسی او، همچنان بر ادامه حملات خود بر غزه تأکید دارد، اصراری بیش از حد که حتی صدای موافقان رژیم اسرائیل در تگزاس آمریکا را هم درآورده است و نسبت به جنایت‌های ادامه‌دار نتانیاهو در غزه تظاهرات کردند. اگرچه تظاهرات مردمی گسترده در کشور‌های غربی علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی روز‌ها ادامه یافت؛ اما تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از مردم مظلوم غزه، این رویداد را بیشتر مورد توجه خود قرار داده است تا آنجا که رسانه‌های غربی هر روز با تیتر‌های بزرگ نسبت به عدم عدالت و حقوق بشر در غزه، مطالب انتقادی منتشر و جنبش دانشجویی دانشگاه‌هایشان را آغازی بر بیداری افکار عمومی افراد نخبه توصیف می‌کنند.

تقویت شکست بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری
اما آنچه مبرهن و روشن است، رسیدگی به شکایات در قبال افراد جنایتکار جنگی است. جنایت‌های جنگی در غزه کاملا روشن است، ولی آمریکا و اروپا نمی‌پذیرند که این دادگاه رژیم اسرائیل را متهم کند. نباید فراموش کرد که افکار عمومی جهانی می‌پذیرد این جنایت‌ها روی داده است و لاهه هم قرار است این موضوع را پیگیری کند و تعقیب نتانیاهو صادر شود. اگرچه دولت آمریکا در تلاش است دیوان را مرغوب کند و مانع چنین حکمی شود؛ اما باید دانست که چیزی تا برگزاری زمان انتخابات آمریکا باقی نمانده است و این احتمال وجود دارد که جو بایدن برای پیروزی مجدد در انتخابات ریاست‌جمهوری، از نتانیاهو عبور کند و با برگزاری انتخابات زودهنگام، ائتلافی مقابل نتانیاهو در کنست اشغالگران شکل گیرد.

چیزی تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا باقی نمانده است و ۶ ماه دیگر جو بایدن و دونالد ترامپ می‌روند که کارزار خود را به میدان جنگ سیاسی تبدیل کنند. جنگی که شعله‌ور شدن اعتراضات آن در جامعه دانشگاهی آمریکا، نشان از رقم خوردن نتایج انتخابات آمریکا به گونه‌ای دیگر است. تا آنجا که برخی نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که رویداد‌های غزه و حتی اوکراین برای اولین‌بار می‌تواند بر انتخابات آمریکا تأثیر مستقیم داشته باشد و مسائل اقتصادی و معیشتی و بیمه در جایگاه‌های بعدی قرار گیرد.»

منبع: روزنامه صبح نو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • نتانیاهو به پایان نزدیک می‌شود
  • روسیه: ارتش اوکراین ۹۳۰ نظامی دیگر را از دست داد
  • آخرین تحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • عملیات ارتش روسیه در مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی
  • جنگ دریایی بی‌سابقه میان یمن و آمریکا و انگلیس | در ۴۸ساعت گذشته در دریای سرخ چه گذشت؟
  • نتانیاهو دست به دامن مقامات غربی شد
  • پاکستان اولین زیردریایی پیشرفته خود را از چین تحویل گرفت
  • ارتش اوکراین با کمبود شدید نیروی نظامی روبروست
  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا