Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

بین الملل تاتابناک/ تحولات خاورمیانه: عصبانیت شدید تندروهای آمریکایی از افزایش فروش نفت ایران، تقلای شاهزادگان سعودی برای برکناری بن سلمان، حضور نیروهای نظامی اسرائیل در رزمایش آب‌های بحرین، بازگشت پنج ایرانی زندانی در لیبی به کشور و توبیخ سفیر اسرائیل در اوکراین از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عصبانیت شدید تندروهای آمریکایی از افزایش فروش نفت ایران 

رسانه راستگرای آمریکایی "فری بیکن" همزمان با مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ در وین در گزارشی نوشت: فروش نفت ایران به چین و سایر کشورها به شدت افزایش یافته که موجب انتقاد به دولت جو بایدن مبنی بر بی‌توجهی به اجرای تحریم‌های ایران برای ورود دوباره به برجام شده است.

 تارنمای" فری بیکن" در این گزارش افزود: با وجود سوگند مقام‌های دولت بایدن رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اجرای دقیق تحریم‌های ایران، این مقامات در اجرای تعهدات خود کوتاهی کرده‌اند. 

فری بیکن ادامه داد: نیکلاس برنز سفیر آمریکا در چین و رامین طلوعی دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور اقتصادی و بازرگانی، هر دو در جلسه استماع سنا در اواخر سال گذشته درباره اجرای تحریم‌های ایران سوگند یاد کردند.

این رسانه راستگرای آمریکایی نوشت: با وجود این تعهد، فروش نفت ایران به چین و سایر کشورها به شدت افزایش یافته و جهش ۴۰ درصدی داشته است و باعث انتقاد علیه دولت بایدن مبنی بر بی‌توجهی به اجرای تحریم‌های ایران برای ورود دوباره به برجام شده است. 

فری بیکن ادامه داد: جمهوری خواهان در کنگره آمریکا به دنبال بررسی مجدد وعده‌های برنز و طلوعی هستند. تد کروز سناتور جمهوری خواه از ایالت تگزاس آمریکا و همکارانش گفته‌اند که این دو مقام دولت بایدن هرگز قصد اجرای تحریم‌های ایران را نداشتند و کنگره را گمراه کردند تا تأییدیه آن‌ها را جلب کنند. 

کروز مدعی شده است که توافق جدیدی که بایدن امیدوار به امضای آن با ایران است، بازارهای تسلیحاتی گسترده‌ای را به روی ولادیمیر پوتین باز می‌کند و انرژی بیشتری را در اختیار شی جین‌پینگ رئیس جمهور چین قرار می‌دهد تا نفوذ خود را گسترش دهد، در حالی که میلیاردها دلار به اقتصاد ایران تزریق می‌کند. 

این سناتور تندروی آمریکایی همچنین ادعا کرده است که بایدن و کامالا هریس با اشتیاق در حال مماشات با روسیه، چین و ایران هستند و این کشورها سپس با هم متحد می‌شوند تا منافع آمریکا را تضعیف کنند. 

پیش از این، خبرگزاری رویترز اعلام کرد که بر اساس تخمین شرکت‌های ناظر بر صادرات و واردات نفت، صادرات نفت خام ایران برای اولین بار در سه سال گذشته به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسیده است. 

رویترز افزود: افزایش صادرات ایران در حالی رخ می‌دهد که عرضه محدود نفت در سطح جهان قیمت آن را به ۹۴ دلار در هر بشکه بالاترین سطح قیمت در هفت سال گذشته رسانده است. لغو تحریم‌های آمریکا به ایران اجازه می‌دهد صادرات نفت خام را به ۲.۵ میلیون بشکه در روز بازگرداند.  

وزارت خارجه چین در پاسخ به پرسشی درباره واردات نفت چین از ایران گفت: «جامعه بین‌المللی از جمله چین، تحت چارچوب قانونی جهانی که هم منطقی و هم مشروع است، همکاری‌های عادی با ایران داشته است. آن‌ها شایسته احترام و حفاظت هستند.»

تقلای شاهزادگان سعودی برای برکناری بن سلمان

درسایه تلاش‌های ولیعهد سعودی برای تسریع در نشستن بر تخت پادشاهی، اختلافات در خاندان حاکم سعودی تشدید شده است.

به گزارش سایت البوابه الاخباریه الیمنیه، این مطلب همزمان با افشاگری‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه محمد بن سلمان مورد سوء قصدی قرار گرفته بود که از آن به طور معجزه آسایی در ریاض، پایتخت عربستان سعودی جان سالم به در برد.

این منابع تاکید کردند که اخیرا اختلافات میان شاهزادگان آل سعود تشدید شده است و توضیح دادند که این اختلافات به مرحله‌ای رسیده که سعی دارند از شر محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی که به دنبال انحصاری کردن قدرت به نفع خاندان سلمان و کنار گذاشتن بقیه شاهزادگان، به ویژه پسرعموهایش است خلاص شوند.

پسر پادشاه کنونی عربستان ده‌ها شاهزاده از جمله محمد بن نایف، ولیعهد سابق را به زندان انداخته بود تا مخالفان خود را از بین ببرد و زمینه را برای سلطه خود بر سایر شاهزادگان فراهم کند.

ناظران معتقدند که وجود مخالفت‌های شدید میان شاهزادگان، در سایه تلاش‌ها برای خلاصی از شر وی، ممکن است از نشستن محمد بن سلمان بر تخت پادشاهی جلوگیری کند.

ناظران با اشاره به اینکه شکست بن سلمان در یمن برجسته ترین معضلی است که آتش اختلافات را در خاندان سعودی شعله ور کرد، اظهار داشتند که ولیعهد به دلیل تداوم دخالت در جنگی که قبلا شکست خورده، به تهدیدی برای آینده نظام سعودی تبدیل شده است.

حضور نیروهای نظامی اسرائیل در رزمایش آب‌های بحرین

منابع رسانه‌ای به نقل از رژیم صهیونیستی اعلام کردند نظامیان صهیونیست در رزمایش دریایی در آب‌های بحرین شرکت کردند.

 تارنمای شبکه خبری «روسیا الیوم» امروز (پنجشنبه) در این باره نوشت که «ارتش اسرائیل در رزمایش دریایی در آب های بحرین شرکت کرد.

به گفته ارتش رژیم صهیونیستی، این رزمایش به رهبری ناوگان پنجم آمریکا و با مشارکت حدود ۶۰ ناوگان و سازمان های بین المللی انجام شد.

بر پایه اعلام منابع صهیونیستی، در این رزمایش نیروهای یگان ویژه افزون بر عملیات کشف و نجات زیرآب با همراهی همتایان خود از ناوگان پنجم برای خنثی‌سازی مین‌های دریایی، در حوزه دریایی بحرین آموزش دیدند.

 

 ستاد ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا چندی پیش اعلام کرد، بزرگترین رزمایش دریایی منطقه خاورمیانه روز ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) در بحرین و با حضور ۹ هزار پرسنل و بیش از ۵۰ کشتی از بیش از ۶۰ کشور و سازمان های بین المللی خبر داد.

بازگشت پنج ایرانی زندانی در لیبی به کشور

با تلاشهای انجام شده از سوی وزارت امور خارجه و سفارت جمهوری اسلامی ایران در تونس و همچنین همکاری خوب و مثبت دفاتر سازمان بین المللی مهاجرت در تهران، بنغازی و طرابلس، پنج نفر از ایرانیان گرفتار در شهر بنغازی لیبی، بامداد روز (پنجشنبه) وارد کشور شدند.

شایان ذکر است افراد مذکور که قصد مهاجرت از طریق دریای مدیترانه به اروپا را داشتند، بر اثر طوفان قایق آنها به سواحل لیبی در شهر بنغازی کشانده می‌شود که به مدت چهار ماه در بازداشت بودند.

توبیخ سفیر اسرائیل در اوکراین 

«مایکل برودسکی» سفیر رژیم صهیونیستی در کی‌یف روز پنجشنبه به وزارت امور خارجه اوکراین احضار شده و مورد توبیخ قرار گرفت.

به نوشته روزنامه «تایمز آو اسرائیل»، روز چهارشنبه وبگاه خبری «آکسیوس» نوشته بود «آلون آشپیز» مدیرکل وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی در تماس تلفنی با «میخاییل بوگدانوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه، از مسکو برای تخلیه صهیونیست‌ها از اوکراین درخواست کمک کرده است.

در همین راستا، برودسکی به وزارت امور خارجه اوکراین احضار شد و به نوشته این تایمز آو اسرائیل، مشاجره سختی میان آن‌ها شکل گرفت. اوکراینی‌ها پیش از این نیز بابت خروج دیپلما‌ت‌های کشورهای غربی از کی‌یف انتقاد کرده بود.

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» به نقل از یک دیپلمات اوکراینی نوشت، خطاب به سفیر رژیم صهیونیستی گفته شد: «شما با ما چطور رفتار می‌کنید؟ نکند مثل نوار غزه [می‌خواهید رفتار کنید]؟ این کارهای شما بی‌معنی است».

سخنگوی وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی گفت، سفیر این رژیم توضیح داد که قصد او از تماس با بوگدانوف که نماینده رئیس جمهور روسیه در امور غرب آسیا نیز محسوب می‌شود، تلاش برای کاهش تنش و ابراز نگرانی درباره وضعیت دیپلمات‌ها و شهروندان صهیونیست بود.

این تنش دیپلماتیک در حالی صورت می‌گیرد که دو هفته پیش نیز وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه سفیر اوکراین را به‌خاطر اعتراض اخیرش به مصاحبه «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه این رژیم، توبیخ کرد.

«یِوگن کورنیسیچوک» سفیر اوکراین در فلسطین اشغالی در حساب کاربری خود در فیسبوک اظهارات لاپید درباره حمله روسیه به اوکراین را به باد انتقاد گرفته بود.

لاپید در مصاحبه روز چهارشنبه با پایگاه خبری «آکسیوس» گفته بود:‌ «در حال حاضر ارزیابی اسرائیل این است که ما شاهد یک درگیری خشونت‌آمیز نخواهیم بود. علاوه بر این من فکر نمی‌کنم جنگ جهانی قرار است از آنجا شروع شود».

سفیر اوکراین در فلسطین اشغالی در واکنشی تند که به احضار و توبیخ او انجامید نوشت: «متأسفانه آقای وزیر بر لفاظی‌های پروپاگاندای روسی تأکید دارد و پیام‌های آزاردهنده قوی‌ترین متحدانش یعنی آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا درباره احتمال بالای حمله نظامی همه‌جانبه روسیه به اوکراین در هفته‌های آتی را نادیده می‌گیرد».

کورنیسیچوک در ادامه نوشت‌:‌ «من ضمن اشتراک در نگرانی اسرائیل درباره برنامه هسته‌ای ایران، این جرأت را به خود می‌دهم که بگویم اگر جنگی تمام‌عیار در اروپا رخ دهد، اسرائیل با تهدید ایرانی‌ها روبه‌رو خواهد شد».

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اعتکاف اختلاف روسیه و اوکراین مهرداد سراجی تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن تحولات افغانستان ایران و آمریکا برجام عربستان اسرائیل امارات متحده عربی مذاکرات وین اعتکاف اختلاف روسیه و اوکراین مهرداد سراجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۹۱۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، وبگاه «پلیتیکو» گزارش داد که جمعی از وکلای آمریکایی و غیرآمریکایی با امضای درخواستی رسمی، اقدام نظامی اسرائیل علیه غزه را ناقض قوانین آمریکا و بین‌الملل توصیف کرده‌اند.

دست‌کم ۲۰ تن از ۹۰ حقوق‌دانی که زیر این درخواست را امضا کرده‌اند، در دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا مشغول به فعالیت هستند و از او می‌خواهند که ارائه کمک نظامی به رژیم صهیونیستی را تعلیق کند چراکه اقدام‌های این رژیم در غزه با قوانین آمریکا و بین‌الملل همخوانی ندارد.

آنها قرار است درخواست خود را طی روز‌های آینده به دفتر «مریک گارلند» دادستان کل ارسال کنند. در این نامه که به رؤیت پلیتیکو رسیده است، وکلا از احتمال نقض کنوانسیون‌های ژنو درباره ممنوعیت حملات نامتناسب علیه غیرنظامیان و همچنین نقض قانون کنترل صادرات تسلیحاتی آمریکا از سوی رژیم صهیونیستی صحبت کرده‌اند.

این تازه‌ترین نشانه از بالا گرفتن اختلاف در دولت واشینگتن در قبال سیاستی است که کاخ سفید نسبت به اسرائیل در پیش‌گرفته و شامل حمایت از رژیم به‌رغم جنایت‌هایی است که در غزه انجام می‌دهد.

در تاریخ ۹ اردیبهشت، «رویترز» برای نخستین بار از اختلاف درونی وزارت خارجه آمریکا و بی‌اعتمادی شماری از مقامات درباره نحوه استفاده رژیم صهیونیستی از تسلیحات آمریکایی خبر داد.

بر اساس تفاهم‌نامه امنیت ملی صادرشده از سوی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده باید تا تاریخ ۸ ماه میلادی مه، در گزارشی به کنگره اعلام کند که آیا تضمین‌های اسرائیل درباره عدم نقض قوانین بین‌المللی هنگام استفاده از تسلیحات آمریکایی را معتبر ارزیابی می‌کند یا خیر.

این در حالی است که بنابر یکی از اسناد درون‌سازمانی وزارت خارجه آمریکا که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسیده است، برخی از مقام‌های بلندپایه دولت واشینگتن به بلینکن گفته‌اند که تضمین‌های اسرائیل را مبنی بر اینکه از تسلیحات اهدایی آمریکا در چارچوب موازین حقوق بشردوستانه بین‌المللی استفاده می‌کند، «معتبر و قابل‌اتکا» ارزیابی نمی‌کنند.

اختلاف‌های داخلی دولت واشینگتن در حالی عیان می‌شود که مقام‌های رسمی بار‌ها مدعی شده‌اند که هیچ مدرکی دال بر نقض قوانین بین‌الملل از سوی اسرائیل وجود ندارد. همین اواخر، «جان کربی» سخنگوی شورای هماهنگی راهبردی کاخ سفید، وجود مدارک مبنی بر ارتکاب نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی را رد کرد.

با عبور شمار قربانیان جنگ غزه از ۳۴ هزار نفر، عملکرد ارتش رژیم صهیونیستی به‌شدت زیر سؤال رفته و موج نارضایتی به دانشگاه‌های معتبر آمریکا هم رسیده است.

دانشجویان آمریکایی به قیمت بازداشت و درگیری با نیرو‌های ویژه پلیس، خواهان هرگونه قطع همکاری نهاد‌های آموزش عالی ایالات متحده با رژیم صهیونیستی هستند.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • وزیر خارجه اوکراین به برتری‌های نظامی روسیه در مقابل کل غرب اعتراف کرد
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • تل‌آویو به شکست سامانه‌های آمریکا دربرابر موشک ایرانی اعتراف کرد
  • پدافند روسیه ۱۰ پهپاد اوکراینی و ۶ «اتاکمز»آمریکایی را سرنگون کرد
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • ارتش اوکراین با کمبود شدید نیروی نظامی روبروست
  • فعالان حقوقی آمریکا خواستار قطع کمک‌های نظامی به اسرائیل شدند
  •  آماده‌ شدن آمریکا برای حمله گسترده به یمن/ حمله یمن به ۲ ناوشکن آمریکایی و ۲ کشتی اسرائیلی/ برگزاری رزمایش دریایی 9 روزه ارتش چین/  اعلام نقض حقوق بشر توسط پنج واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا
  • آمریکا: ۵ واحد نظامی اسرائیل مرتکب نقض قوانین شده‌اند