Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: توافق لبنان و اسرائیل درباره تعیین خطوط مرزی، برگزاری رزمایش هوایی آمریکا با امارات، بحرین و رژیم صهیونیستی، اعلام برگزاری دور پنجم مذاکرات ایران و عربستان از سوی ریاض، رایزنی لودریان و بلینکن در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌های ایران و کشته شدن فرمانده ارشد دولت مستعفی یمن در جنوب حدیده از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توافق لبنان و اسرائیل درباره تعیین خطوط مرزی

خبرگزاری فلسطینی «معا» به نقل از منابع رژیم صهیونیستی گزارش داد که اسرائیل و لبنان به لحاظ فنی در باره ترسیم خطوط مرزی توافق کرده اند.

معا افزود: شبکه عبری زبان «کان» شنبه شب از گزارش هایی مبنی بر دستیابی رژیم صهیونیستی و لبنان به توافقنامه ای در باره ترسیم مرزها خبر داد.

کان به نقل از روزنامه الانباء لبنان اعلام کرد: گزارش های دیپلماتیک حاکیست که به لحاظ فنی توافق میان لبنان و اسرائیل در باره ترسیم مرزهای دریایی حاصل شده است.

گزارش می افزاید: الانباء خاطرنشان کرده است که با این حال، امضای توافق بستگی به زمان دارد.

رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۴۸ به خاک لبنان با اهداف امنیتی، آبی و اقتصادی نظر داشته است و بر این اساس بارها در مراحل مختلف تاریخی در صدد تحقق اهداف خود در این باره بوده است؛ اما مقاومت لبنان همواره در مقابل این رژیم ایستاده است.

در سال ۲۰۰۰ نیز ارتش لبنان با وجود تلاش آمریکا برای تحمیل خط مرزی طبق زیاده خواهی‌های رژیم صهیونیستی و یا همان خطی که به «خط آبی» معروف است، در برابر تلاش‌های این رژیم ایستادگی کرد.

موضوع ترسیم مرزی بین لبنان و فلسطین اشغالی از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی مطرح بوده است.

برگزاری رزمایش هوایی آمریکا با امارات، بحرین و رژیم صهیونیستی

آمریکا پس از رزمایش هوایی که به تازگی برگزار کرده انجام رزمایش مشترک دریایی دیگر با امارات، بحرین و رژیم صهیونیستی را پیگیر است.

به گزارش نشریه صهیوینستی تایمز اسرائیل، گرگوری گیلت فرمانده ارشد نیروی هوایی آمریکا در خاورمیانه روز شنبه گفت که ایالات متحده می‌تواند یک رزمایش مشترک هوایی با اسرائیل، امارات و بحرین پس از رزمایش مشترکشان در دریای سرخ انجام دهد.

وی در نمایشگاه هوایی دوبی اعلام کرد که خدمه هوایی آمریکا همچنان در منطقه خواهند ماند درحالیکه سازمان دهندگان نظامی رقابت با چین و روسیه را به عنوان چالش بزرگ بعدی واشنگتن می‌دانند.

همچنین گیلت گفت که پس از خروج ایالات متحده از افغانستان در ماه اوت، حضور نظامی واشنگتن می تواند تعدیل شود. نیروی هوایی آمریکا یک پایگاه بزرگ در نزدیکی قطر دارد که بر عملیات ایالات متحده در افغانستان و همچنین عراق و سوریه نظارت داشت.

اظهارات فرمانده نیروی هوایی آمریکا مبنی بر احتمال برگزاری رزمایش مشترک هوایی با امضا کنندگان توافق ابراهیم درحالی است که رزمایش دریایی چند روز گذشته آنها به اعتقاد برخی نوعی هشدار به ایران بوده است. همچنین رژیم صهیونیستی به تازگی دنباله رو برنامه تحریک آمیزی علیه برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران بوده است.

اعلام برگزاری دور پنجم مذاکرات ایران و عربستان از سوی ریاض

وزیر امور خارجه عربستان با تأکید بر تداوم مذاکرات ریاض و تهران اعلام کرد که دور پنجم به زودی برگزار خواهد شد.

 وزیر امور خارجه عربستان اعلام کرد که مذاکرات ریاض و تهران که طی ماه‌های اخیر در عراق با هدف تلاش برای برقراری روابط دو کشور پس از شش سال آغاز شده است، ادامه خواهد داشت.

بن فرحان در گفت‌وگو با فرانس ۲۴ افزود: «مذاکرات با ایران ادامه خواهد داشت و دور پنجم به زودی برگزار خواهد شد».

وی تأکید کرد که چهار دور قبلی مذاکرات با ایران اولیه و مقدماتی «اکتشافی» (شناسایی مطالبات و خواسته‌های دو طرف) بوده است و نه «ریشه‌ای و محتوایی».

وزیر خارجه سعودی ادامه داد: «ما در خصوص مذاکرات مربوط به پرونده هسته‌ای ایران ملاحظات جدی داریم».

پیش از این فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی در رم و در حاشیه نشست گروه ۲۰ درباره مذاکره ریاض با تهران گفته بود که مذاکرات با ایران دوستانه است اما پیشرفت زیادی نداشته است.

وی در گفت‌وگویی با سی ان بی سی گفت: ما در حال مذاکره هستیم. ما در اینجا متعهد به یافتن مسیری برای حصول توافق با ایران هستیم تا به صورتی بی‌ثباتی امنیتی منطقه را حل و فصل کنیم که بتوانیم آینده‌ای مساعد را برای مردمان‌مان رقم بزنیم. تا بدین جای کار، ماهیت این مذاکرات مقدماتی بوده‌اند. ما چهار دور مذاکرات داشته‌ایم. ممکن است دور دیگری (از مذاکرات) نیز داشته باشیم. داریم بر روی این مسئله کار می‌کنیم. تاکنون به هیچ نتیجه قاطعی نرسیده‌ایم اما این مذاکرات آن‌قدر مثبت بوده‌اند تا اجازه دهند گفت‌وگوهای بیشتری داشته باشیم.

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران نیز پیش از این در گفت‌وگویی با شبکه NBC آمریکا در پاسخ به این که «ایران گفت‌وگوهایی را با عربستان آغاز کرده است و روابط دو کشور در سال ۲۰۱۶ قطع شد. اعتقاد بر این است که ایران در جنگ های نیابتی با عربستان در یمن دست دارد. آیا راهکاری سیاسی را برای آن جنگ (یمن) می‌بینید؟» گفت: اولا موضوع یمن مساله ای است که بین یمن و عربستان جریان دارد و جمهوری اسلامی ایران دخالتی در آن ندارد. ما هر راه حلی را برای مساله یمن صرفا مبتنی بر راهکار سیاسی می دانیم. اما ما همواره از گفتگوهای منطقه ای استقبال کرده ایم از جمله از گفتگو با عربستان سعودی. ما گفتگوهای جدیدی را شروع کرده ایم و فکر می کنم در مسیر خوبی قرار دارد.

رایزنی لودریان و بلینکن در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌های ایران

وزیر خارجه فرانسه شنبه شب به وقت تهران از رایزنی با همتای آمریکایی خود در زمینه آخرین تحولات در خصوص مذاکرات رفع تحریم‌های ایران و اوضاع متشنج در اوکراین خبر داد.

«ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه در توییتی نوشت: «من امروز عصر با "آنتونی بلینکن" همتای آمریکایی خود درباره وضعیت اوکراین، پرونده هسته‌ای ایران همزمان با نزدیک شدن به از سرگیری مذاکرات احیای برجام گفت‌وگو کردم.»

ژان ایو لودریان سه شنبه گذشته نیز در گفت‌وگوی تلفنی با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که ضروری است از سرگیری مذاکرات برجامی با ایران از همان نقطه‌ای که ۲۰ ژوئن (۳۰ خردادماه ۱۴۰۰) متوقف شد ادامه یابد.

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

تاکنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است. یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

کشته شدن فرمانده ارشد دولت مستعفی یمن در جنوب حدیده

یک فرمانده برجسته نیروهای مزدور دولت مستعفی یمن روز شنبه در درگیری با گروه انصارالله در استان حدیده در غرب این کشور به هلاکت رسید.

 یک منبع نظامی یمنی به اسپوتنیک گفت، درگیری‌ها بین سرلشکر چهارم ستاد جنگ یعنی تهامیه هیثم بری و گروهی از سربازان لشکر و نیروهای انصارالله که در تلاش برای ورود به شهرستان استراتژیک الخوخه در جنوب حدیده بودند، به مرگ بری منجر شد.

این منبع نظامی افزود: درگیری‌ها در منطقه الخیمه در حومه الخوخه رخ داد و بعد از آن بود که نیروهای زمینی از عقب نشینی که فرماندهی نیروهای مزدور دولت مستعفی اعلام کردند،‌ سرباز زدند.

به گفته این منبع، تعدادی از هم‌قطاران بری نیز در این درگیری‌ها کشته و زخمی شدند. گروه انصارالله به سمت مرکز شهرستان الخوخه در حرکت است.

این رویداد در پی اعلام ائتلاف سعودی و مزدوران دولت مستعفی درباره اجرای عقب‌نشینی از مناطقی در شرق و جنوب حدیده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: طرح جهش تولید مسکن مسعود فیاضی غلامعلی محمدی فاطمه اسدی بیژن قاسم زاده تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن تحولات افغانستان ایران و آمریکا برجام اسرائیل عربستان طرح جهش تولید مسکن مسعود فیاضی غلامعلی محمدی فاطمه اسدی بیژن قاسم زاده خصوص مذاکرات رفع تحریم های ایران بحرین و رژیم صهیونیستی جمهوری اسلامی ایران لبنان و اسرائیل وزیر امور خارجه برگزاری رزمایش رزمایش هوایی هوایی آمریکا دولت مستعفی وزیر خارجه جنوب حدیده خطوط مرزی دور پنجم هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۸۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست

یکی از مسئولان جنبش حماس با اشاره به اینکه این جنبش همچنان به شروط اصلی خود در هرگونه توافق برای آتش‌بس پایبند است تاکید کرد نزدیک شدن به توافق مشروط به موافقت طرف صهیونیستی با خواسته‌های حماس است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تحولات جدید مربوط به مذاکرات آتش بس غزه در قاهره «ولید کیلانی» مسئول بخش اطلاع رسانی جنبش حماس فلسطین در لبنان طی سخنانی به جزئیات بحث‌های جاری درباره آتش بس در نوار غزه پرداخته و اعلام کرد که رسانه‌های عبری درباره ساعات سرنوشت ساز برای رسیدن به توافق یا ورود ارتش اسرائیل به شهر رفح در جنوب نوار غزه صحبت می‌کنند. این مطالب منتشر شده در رسانه‌های عبری همان مانورها و فضاسازی‌های قبلی است که تل آویو از روزهای اول مذاکرات سعی در ایجاد آن داشت.

ولید کیلانی در گفتگو با وب سایت النشره اظهار داشت که ما نمی‌توانیم بگوییم به توافق آتش بس نزدیک شده‌ایم؛ مگر بعد از رسیدن به ابتکار نهایی و امضای آن. بعد از پاسخ رژیم صهیونیستی به موضع جنبش حماس در مذاکرات، هیئت این جنبش به منظور روشن شدن برخی نکات مندرج در پاسخ اسرائیل، به قاهره رفت و قرار بر این است که حماس پاسخ پیشنهاد رژیم صهیونیستی را طی ساعات یا روزهای آینده بدهد.

وی تصریح کرد که نزدیک شدن به توافق مشروط به موافقت تل آویو با خواسته‌های حماس بوده و این جنبش از شروط اساسی خود مبنی بر آتش بس جامع و عقب نشینی کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه و بازگشت آوارگان به شمال غزه عقب نشینی نمی‌کند. برخی شاخص‌های مثبت در این زمینه مشاهده شده که می‌تواند دروازه‌ای برای ورود به پرونده اسرا باشد.

این مسئول حماس درباره پیشنهاد جدیدی که در مذاکرات برای آتش بس غزه مطرح شده گفت که اسرائیل اصرار دارد در مرحله اول که 42 روز طول می‌کشد آتش بس دائمی وجود نداشته باشد و در این میان آمریکایی‌ها از تضمین‌هایی درباره تبدیل آتش بس موقت به آتش بس دائمی در مرحله دوم صحبت می‌کنند.

رسانه عبری: ویدئوی حماس زنده بودن 2 اسیر در غزه را ثابت کردحماس: پاسخ رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات را دریافت کردیم

وی در رابطه با پرونده تبادل اسرا نیز اظهار داشت که بحث‌ها درباره تعداد اسرایی که باید مبادله شوند همچنان ادامه دارد.

در حالی که هیئت حماس دیروز برای گفت‌وگو با مسئولان مصری درباره مذاکرات آتش‌بس غزه به قاهره رفته بود، رهبری این جنبش طی پیامی به گروه‌های مقاومت فلسطین به تشریح مواضع این جنبش درباره مذاکرات قاهره برای رسیدن به آتش بس در غزه پرداخت.

در این پیام آمده است: هیئت حماس به قاهره رفت و در آخرین پیشنهادی که به جنبش ارائه شد، درباره چندین موضوع مشورت و رایزنی کرد. این هیئت به توضیحات و نقطه نظرات میانجیگران مصری و قطری در خصوص جزئیات پیشنهاد اخیر گوش فرا داد.

پیش از این «سامی ابوزهری» یکی از رهبران حماس اعلام کرده بود: ما همچنان در حال بررسی پاسخ رژیم صهیونیستی به موضع حماس که از طریق میانجی‌ها دریافت شد هستیم و هنوز برای تصمیم‌گیری جهت پاسخ به آن زود است.

ابوزهری تأکید کرد: جنبش حماس هرگز هیچ توافقی را که شامل توقف کامل تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه نباشد، نخواهد پذیرفت.حماس به برادران مصری و قطری اطمینان داده است که برای دستیابی به توافق جدی است اما تسلیم هیچ فشار آمریکایی نخواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیام عربستان به اسرائیل درباره حمله احتمالی به رفح
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • تهدید علنی حزب‌الله توسط اسرائیل: لبنان را اشغال می‌کنیم!
  • افشای گفت‌وگوهای مخفیانه عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه + جزئیات
  • حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست
  • گفت‌وگوهای پنهانی عربستان با اسرائیل در جریان جنگ غزه
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • توافق سازش عربستان با اسرائیل در نقاط پایانی خود قرار دارد